احکام شرعی اهدا عضو و مرگ مغزی

تفاوت‌های مرگ مغزی با کما در این است که در حالت کما شانس بهبود برای برخی بیماران وجود دارد، در صورتی که در مرگ مغزی بهبود بیمار غیرممکن و مرگ وی ظرف چند روز حتمی است. با این حال، تخریب اعضای بدن به فاصله کمی پس از مرگ مغزی شروع می‌شود و به همین علت است که  پزشکان اذعان دارند فرایند پیوند اعضا باید هرچه زودتر انجام شود، در چنین حالتی احکام مهمی وجود دارد که وظیفه اطرافیان نسبت به بیمار را روشن می کند که در ادامه می خوانید.

تست های تایید مرگ مغزی

در کتب پزشکی، موضوع “مرگ مغزی” از دیدگاه مکاتب و ملیت‌های مختلف بررسی و ارزیابی شده است. بیشترین توجه به این موضوع از سوی امریکا، انگلستان و ژاپن جلب شده است. به عنوان مثال، از دیدگاه مکتب انگلیسی به جای استفاده از عبارت “brain death”، از عبارت “مرگ ساقه مغز” (brainstem death) استفاده می‌شود. در مراجع ایرانی عمدتاً از دیدگاه امریکایی استفاده می‌شود.

سوالات متداول

1اگه کارت اهدا عضو داشته باشم در صورت حادثه نیاز به رضایت هست؟

داشتن کارت اهدا عضو به ثابت کردن رضایت شخص بابت اهدا عضو به خانواده کمک کننده است ولی در نهایت خانواده باید رضایت به اهدا عضو بدهند.

2فامیلمون هوشیاری 3 بود خوب شد ، ممکنه مرگ مغزی خوب شه؟

خیر ، بیمار با هوشیاری 3 در صورتی که مرگ مغزی نباشد احتمال بازگشت به زندگی دارد ولی در صورت تایید مرگ مغزی امکان حیات مجدد وجود ندارد.